Football er ikke altid retfærdigt. Det vil de fleste fra Aarhus Tigers formentlig mene efter deres kamp mod Søllerød Gold Diggers på Rundforbi Stadion. Her førte gæsterne mere eller mindre hele kampen, men efter en absurd afslutning endte Gold Diggers alligevel med at vinde 27-26.

Hjemmeholdet havde til den vigtige kamp fået flyttet deres kamp til de noget finere faciliteter på Rundforbi Stadion, og mange tilskuere var klar på tribunen. Den store støtte så dog ikke ud til at gøre noget godt for hjemmeholdet i kampens begyndelse. Gold Diggers burde være gået “3 og ud”, men blev reddet af en Tigers-penalty på fjerde down. En historie der senere skulle gentage sig. På trods af den tidlige gave fra Tigers, måtte Gold Diggers alligevel sende et dårligt punt af sted senere på drivet.

Tigers’ angreb startede flot, og fik samtidig hjælp af en usportslig fejl fra værterne. Det begyndte at lugte af en Tigers-scoring allerede på første spilserie, men en facemask-straf tvang dem til at punte.

Gæsterne skulle alligevel komme foran kort efter. Det skete, da Gold Diggers’ Morten Forsbøl kastede en interception til Kasper Charles Prip Hansen. Herfra skulle Tigers blot flytte bolden 20 yards, før de havde bragt sig på 7-0. De sidste fem yards stod quarterback Jakob Karkov for, da han løb bolden ind til touchdown.

Tigers kom i andet quarter yderligere foran. Gold Diggers havde særligt i første halvleg store offensive problemer, og også forsvaret havde det i perioder svært. Det udnyttede Karkov. Først var Jesper Kold ved at score, men han tabte en let bold fra Karkov, der flot undslap presset fra Gold Diggers’ defensiv. I stedet blev det Jesper Hansen, der bragte sit hold på 13-0 efter et kort kast fra Karkov.

Det blev også 16-0 til Tigers. De fortsatte deres storspil, og Simon Yde Thomsen fremtvang en fumble fra Forsbøl dybt på Gold Diggers’ banehalvdel. Det gav senere yderligere tre point til kontoen.

Herefter kom Gold Diggers langt om længe på scoringstavlen. Et catch af Daniel Mortensen bragte først Gold Diggers indenfor 20’eren, og Emil Oliver Tofte scorede for værterne kort efter.

Sent i første halvleg fik Tigers bolden igen. De havde halvandet minut til at score de sidste point i første halvleg. De fik flyttet bolden frem til Gold Diggers’ 15 yard-linje, hvorfra Jesper Hansen med et nyt field goal gjorde det til pausestillingen 19-7 til Tigers.

Flere problemer for Gold Diggers

Som om det ikke var slemt nok for Gold Diggers, måtte de i starten af anden halvleg sætte backup-quarterback Kenneth Stender på banen. Morten Forsbøl fik et slag, og head coach Troels Vestergaard udtalte efter kampen, at Forsbøl desuden havde kæmpet med sygdom op til kampen.

Stender gjorde det utrolig flot, og var klart en medvirkende faktor til det flotte comeback. Han og resten af Gold Diggers’ angreb var tæt på at reducere, men valgte at gå efter guldet på en fjerde down, men det mislykkedes.

Forsbøl blev kortvarigt sendt på banen igen, men hele fjerde quarter gik til Stender. I starten af fjerde quarter kastede han sit første touchdown til Marcus Bennett. Det gav en smule håb til hjemmeholdet.

Det lignede alligevel afgørelsen på kampen, da en af kampens bedste spillere, Jakob Karkov, kastede endnu et touchdown, denne gang til Frederik Oldenburg.

Et mindre mirakel indtraf

Frustrationen var klart til at spore hos Gold Diggers-spillerne. Sidste uges udviste Tigers-spiller, Jonn Mathews, som kampen igennem ydede fantastisk støtte fra tilskuerpladserne var så småt begyndt at fejre sejren, og det kunne se ud til, at hans holdkammerater på banen var det samme.

Da Tigers med omkring 45 sekunder tilbage af kampen skulle punte, gik snappet over hovedet på punteren, og Patrick Tambour var hurtigst til at opfatte situationen, og fik mast sig vej til endzone. Snakken om comeback begyndte så småt på tribunen. Kunne det virkelig lade sig gøre?

Det blev i den grad muligt, da Gold Diggers fik fat i deres eget onside kick. Nu troede folk for alvor på det.

Og comebacket skulle blive en realitet. Marcus Bennett sørgede med sit touchdown med under 10 sekunder tilbage af kampen for vild jubel på Gold Diggers’ sidelinje. Endnu en gang var det Stender, der lagde et perfekt kast til unge Bennett.

Sejren bragte minder frem hos Gold Diggers’ head coach, Troels Vestergaard, som naturligvis var ovenud lykkelig “Vi har faktisk spillet en EFAF-Cup semifinale for nogle år tilbage på selvsamme bane, der blev afgjort på et brændt ekstrapoint af de andre, hvor vi vinder med ét point til sidst. Puh! Der er et eller andet magisk hernede. Jeg kan ikke forklare det. Det er super fedt!”

Han kunne også ånde lettet op, da skaden til hans quarterback, Morten Forsbøl, ikke var nær så slem som først antaget.

Selvom det så virkelig svært ud for Vestergaards tropper, troede han selv på det hele vejen: “Jeg tror på, at ligegyldigt hvad så har vi også bevist igennem sæsonen, dog ikke lige her på det sidste, at vi kan vinde og tabe alle kampe.”

Det var virkelig et stort slag for Aarhus Tigers, der ellers kan være stolte af en rigtig flot præstation, hvis man ser bort fra de sidste to minutter. Gold Diggers spillede ikke på det niveau, man kunne forvente af dem, men viste god moral ved aldrig at give op og på utrolig vis vende kampen på hovedet til sidst.

Næste opgave for Søllerød Gold Diggers bliver en tur til Vejle på fredag, hvor Triangle Razorbacks venter i en gentagelse af sidste års Mermaid Bowl. Tigers derimod må nu gå på ferie og begynde forberedelsen til næste sæson, hvor der igen vil være store forventninger til dem.