Runde fire i Nationalligaen blev lørdag eftermiddag sparket i gang i Aalborg, hvor AaB 89ers og Copenhagen Towers stod overfor hinanden.

Denne kamp var blot hjemmeholdets anden kamp i sæsonen, hvor det derimod var udeholdets femte kamp. Og det blev københavnerne, der trak sig sejrrigt ud af kampen i det nordjyske.
Af: Martin Madsen, nationalligaen.dk

Udeholdet kom godt fra land
Et velspillende Copenhagen Towers-hold kom godt fra start og leverede et flot spil, der hurtigt bragte dem foran i kampen. Eneste minus for dem var, at de måtte se Viktor Staun forlade kampen med en slem ankelskade. Især forståelse mellem quarterback Kasper Skyum, Jakob Niemann og Aske Troen kom til udtryk under kampen. Skyum nåede i første quarter at få Towers foran med 14-0 inden han blev sparet resten af kampen. Skyum har tidligere spillet to sæsoner i netop AaB 89ers.
AaB 89ers leverede i perioder flot spil, men manglede den sidste effektivitet, der kunne få dem helt i endzone. 89ers mødte ind til kampen uden Alexander Kronborg, som er deres normale førstevalg på quarterback-positionen, i stedet havde man Thomas Zink som styrmand.
Patrick Hargett havde ikke været inde længe i stedet for Kasper Skyum, da han fandt unge Jakob Niemann og kunne bringe Towers yderligere foran i kampen. Da dommeren fløjtede til pause var udeholdet foran med 0-28.
Anden halvleg
Efter pausen var kampbilledet det samme. 89ers kom dog fint fra start og lignende virkelig et hold der jagtede sit første touchdown i kampen. Det lykkedes dog aldrig, men det tætteste de kom på, var efter et flot løb fra Thomas Zink, der bragte dem på 11-yardlinjen.
Jakon Niemann var stadig i hopla efter pausen. Han lavede yderligere et touchdown, hvilket var hans femte i kampen. Patrick Hargett rundede en fin indsats af med at løbe bolden hele vejen til kampens sidste point, der gjorde, at Towers endte med at vinde en sikker sejr på 40-0.
Generelt var det en kamp, hvor udeholdet med deres brede trup havde styr på begivenhederne. Hjemmeholdet leverede i glimt fint spil, og hvis Alexander Kronborg er tilbage i næste kamp, ser det bedre ud for aalborgenserne. Kampens helt store spillere var københavnernes nummer 85 Jakob Niemann, der med sine fem touchdowns og en 2-point conversion spillede en flot kamp.