Det blev ikke den sejr som Valbyholdet havde håbet på, og Tomahawks må nu se sig henvist til en plads udenfor slutspillet.

af

Aggressive Aalborg

Aalborgholdet startede aggressivt, og fortsatte sådan. Kampen startede med et mislykket onside-kick, men det skulle ikke holde 89ers fra at forsøge sig igen mere end en gang i løbet af kampen. Den aggressive tilgang til kampen var også en af nøglerne, ifølge Head Coach Jakob Zinck. Til Nationalligaen.dk fortæller han, hvad der blev ændret i forhold til sidste uges nederlag til Amager Demons: ”vi skulle have et andet udtryk med energi, ramme igennem og være der for hinanden. Det har også været i fokus til træning og viste sig heldigvis. Vi har snakket om, vi ikke skulle blive bange for det hele. Så var vi også overbeviste om, vi kunne præstere meget bedre”.
89ers nederlag til Demons den forgangne uge fik NL-seerne til at tvivle på AaBs niveau og var også med til at give Tomahawks håb om en sejr. Til spørgsmålet om hvorvidt det påvirkede holdet, var meldingen fra Jakob Zinck, at motivationen hovedsageligt gik på at skulle spille med mere energi og aggressivitet og ”dertil hjalp Tomahawks’ udmelding også”.

Aalborg et hak bedre

Kampen bar meget præg af den stærke vind, som flere gange gav nogle skæve og kort punts. Tomahawks kunne stort set hele 1. halvleg bryste sig med favorabel field position, og det blev da også til pausestillingen 14-6 til hjemmeholdet. Scenariet var dog vendt i 2. halvleg, hvor Aalborg viste sig at være et hak bedre, og det blev 89ers der sikkert kunne trække sig fra kampen som sejrherre.
Tomahawks havde store problemer med at stoppe 89ers løbeangreb, og havde ligeledes selv svært ved at få gang i løbespillet. Valbyholdets angreb var primært båret af QB Kasper Sørensens evne til at holde spillet i live og finde en åben receiver nede af banen. AaB havde nogle gode spil på special teams og samtidig var udeholdets løbeangreb velfungerende i hele kampen, og var i perioder nærmest ustoppeligt.
Her var det primært RB Magnus Krogh der tog det store læs, men også et gammelt ansigt var at finde i den røde uniform. Andreas Rahbæk Brandsen var igen at finde på 89ers roster, og han bidrog som både RB, WR og returner. Den lynhurtige unge mand har fået job i udlandet, men bidrager til holdet, når han har mulighed for det. ”Andreas er ikke tilbage for good, men kan forhåbentligt hjælpe til i løbet af sæsonen, når det passer. Han hjalp en del, da vi havde afbud fra en receiver og en skadet Stinger” fortæller Jakob Zinck.

Slutspilspladserne er stadig åbne

Hjemmeholdet kan nu se sig placeret udenfor slutspillet, dog med samme record som både Herlev Rebels og Amager Demons. Københavnerne har stadig til gode at møde Rebels, som inviterer på besøg d. 11. juni. Efter den kamp vil vi for alvor finde ud af hvor stærke Valbyholdet egentlig er, og det vil give os et klarere billede på hvem der indtager de lukrative slutspilspladser. Dog skal Tomahawks først have besøg af Towers i et vaskeægte københavneropgør. Towers kommer, fra en femugers pause og med nyerhvervede amerikanske RB Dayton Winn, på besøg mandag d. 5. juni.
AaB har en uges pause, inden de endnu en gang kan tage to kampe på Sjælland i træk, når først SGD og derefter Towers inviterer på besøg i det nordsjællandske. Det bliver fire ture over Storebælt på blot fem uger, og må efter alt at dømme sætte sit præg på det nordjyske mandskab.
24. juni er det dog tid til revanche og endnu et skridt på vejen mod at finde slutspilsholdene anno 2017, når Tomahawks drager til Aalborg