Den amerikanske runningback scorede på kampens andet play, og det skulle vise sig at være et godt billede på kampen. Burton scorede tre gange yderligere, og Gold Diggers vandt sikkert over Tomahawks med 41-6.

Af: Peter Wagner, nationalligaen.dk
Begge trænere glædede sig meget til at komme i gang med efterårets kampe i National Ligaen, men det var kun den ene af dem, der tilfreds kunne møde sine spillere i omklædningsrummet efter kampen. Det var Gold Diggers’ træner, Troels Vestergaard, især på baggrund af en forrygende præstation af hans stjerne-runningback Robert Burton III, der stod for fire ud af Søllerøds seks touchdowns i kampen. Samtidig var Gold Diggers’ forsvar solidt, og det hele endte med en sejr til nordsjællænderne på 41-6 over Tomahawks.
Gold Diggers startede med bolden, og de skulle ikke bruge meget tid på at finde end zone. Allerede på kampens andet play tog Robert Burton III bolden på Gold Diggers egen 43-yard linje og løb hele vejen ned i Tomahawks end zone. På drivets første play var det også Robert Burton III, der endte med bolden i hænderne, og dermed stod han egenhændigt for alle yards på Gold Diggers’ første angrebsserie.
Anderledes skidt gik det for Tomahawks, da de fik lov til at få bolden. Runningback Rasmus Carøe blev tacklet i backfield på første play, quarterback Rasmus Rolsted blev sacket på andet play og på tredje down ramte Rasmus Rolsted ikke sin receiver, og dermed skulle Tomahawks punte.
Hjemmeholdet udbygger føringen
Gold Diggers startede deres angrebsserie fra 30-yard linjen, og igen spillede Robert Burton en hovedrolle. Efter et par plays uden stor succes fik den amerikanske runningback bolden på tredje down, og her løb han 30 yards ned ad banen. Dermed lignede det igen en Søllerød-scoring. Netop da nordsjællænderne var kommet indenfor Tomahawks’ 20-yard linje, prøvede quarterback Morten Forsbøl at ramme receiver Frederik Oldenburg i end zone, men det ville Tomahawks’ cornerback Alexander Borch-Andersen ikke tillade. Han interceptede bolden og gav Tomahawks’ sidelinje noget at juble over.
Desværre for Valbymandskabet formåede de endnu en gang ikke at sætte noget sammen på angrebet. Tre plays og så var punteren igen på banen.
Det skulle vise sig at blive dyrt. Søllerød-angrebet kørte som smurt, og efter en 40-yard reception af Daniel Mortensen og en pass interference straf på Tomahawks’ forsvar var det kun en formalitet for Robert Burton III at score sit andet touchdown i kampen.
Rodet andet quarter
I andet quarter fik Tomahawks endelig lidt gang i angrebet. Det var i høj grad Rasmus Rolsteds fortjeneste. Med flere fine completions bevægede Tomahawks sig ned i den sjove ende af banen og havde udsigt til at score sine første point i kampen. Men da de først kom i red zone, begyndte Rasmus Rolsted og resten af angrebet at få problemer. Alligevel valgte de at tage chancen på fjerde down, og mislykkedes. Derfor overtog Gold Diggers bolden på egen 21-yard linje.
Det kan være svært at komme ud af egen zone, men som tidligere i kampen var løsningen fra Gold Diggers at give bolden til Robert Burton III, der virkede til at være ustoppelig. På første play tog han bolden og løb hele vejen i end zone – ikke mindre end 79 yards.
Resten af halvlegen var en rodet omgang med både turnovers og punts fra begge sider. Især Gold Diggers begyndte af sløse en smule; de fumblede blandt andet bolden to gange og kastede en interception lige inden anden quarters afslutning. Alligevel kunne de gå til halvleg med en føring på 21-0.

Samme kampbillede efter pausen
Anden halvlegs start fulgte samme manuskript som første halvleg havde gjort. Tomahawks havde problemer med at kreere noget på angrebet, mens Gold Diggers ingen problemer havde med at flytte bolden. Robert Burton III var stadig dominerende, og samtidig begyndte kastespillet også at rykke på sig. Søllerøds første angrebsserie i halvlegen endte med et touchdown fra Morten Forsbøl til Daniel Mortensen.

Ligesom i første halvleg havde Tomahawks igen problemer med at få bolden hele vejen ind i end zone. Efter Søllerød havde udbygget føringen til 28-0, fik Tomahawks dog gang i et godt drive, der kom hele vejen til Gold Diggers’ red zone. Det blev desværre endestationen, da endnu en fjerde down ikke blev konverteret. Gold Diggers tog over på 11-yard linjen, og de var produktive med det samme. Morten Forsbøl fandt en fremadstormende Marcus Bennett dybt, og han blev først skubbet ud af banen på Tomahawks’ 19-yard linje – et catch på hele 62 yards. På næste spil fik Robert Burton III bolden, og det resulterede selvfølgelig i et touchdown. Et misset ekstrapoint gjorde, at Gold Diggers nu førte 34-0.
Med sejren i sigte satte Gold Diggers reserverne ind, og de formåede også at putte point på tavlen. Endnu en gang var det en runningback, men denne gang var det Emil Neumann, der fik æren af at score et touchdown.
I de døende sekunder af kampen formåede Tomahawks at komme på tavlen via et flot løb fra Rasmus Carøe, og kampen endte med resultatet 41-6.
Konklusionen på denne kamp må være, at Tomahawks stadig er langt fra at kunne konkurrere med de bedste hold i National Ligaen, men det er også forventeligt. På den anden side ser Gold Diggers ligeså dominerende ud, som de gjorde før sommerferien, og med Robert Burton i den form, som han viste i denne kamp, kan Søllerød blive meget svære at stoppe.