Skrevet af: Peter Wagner, Nationalligaen.dk

Hvad der lignede en lige kamp på papiret blev meget ensidig affære. AaB 89’ers vandt sikkert 34-6 over Horsens Stallions og kom dermed i slutspillet for første gang i fire år.

Fjerde gang skulle vise sig at blive lykkens gang for AaB 89’ers, der inden søndagens kamp mod Horsens Stallions havde alt på spil. Det samme havde holdet fra Horsens, da begge hold med en sejr kunne spille sig i slutspillet.. AaB 89’ers havde styr på kampen fra start, og Stallions fik aldrig deres spil til at fungere. Derfor kunne 89’ers juble over en sikker sejr på 34-6 og en slutspilskamp mod Amager Demons på lørdag.

Første halvleg præget af nervøsitet

I starten af kampen kunne man godt fornemme, at der var mere på spil end i en almindelig grundspilskamp. Spillerne virkede nervøse, og der gik noget tid, inden der kom point på tavlen. Da det endelig skete, var det 89’ers, der med et veludført trickspil bragte sig foran med 6-0.

Der skulle ikke gå lang tid, før føringen blev udvidet til 14-0, men til sidst i halvlegen fik Stallions sat et godt drive sammen, og de kunne gå til pause bagud med 14-6.

89’ers head coach Jakob Thellufsen var generelt ikke tilfreds med sit holds præstation i første halvleg.

”Jeg synes ikke, vi var så gode i første halvleg. Det handlede om at komme af med nerverne til at starte med. Offense laver ikke noget udover at skyde sig selv i foden, men defense holder os inde i kampen. Vi ender så med at blive så dominerede, som jeg håbede vi ville,” sagde han.

Anden halvleg i 89’ers tegn

Dominerende er det helt rigtige ord at bruge, når man kigger på anden halvleg. Stallions lavede talrige fejl, og 89’ers var ikke sene til at udnytte dem. Tre turnovers af holdet fra Horsens blev transformeret til 20 aalborgensiske point, og generelt fik Stallions ikke et ben til jorden i anden halvleg.

Ikke overraskende var 89’ers head coach godt tilfreds med sit holdt præstation efter pausen.

”Vi får rettet nogle ting i pausen og får sat flere point på tavlen. Vores forsvar stopper dem også fuldstændig i anden halvleg, så anden halvleg fungerede rigtig fint. Løbeangrebet fungerede rigtig godt. Vi fik over 100 yards for anden gang i sæsonen, og så kastede vi de touchdowns, som vi plejer. Derudover forcerede vores forsvar tre turnovers, så alt i alt en god præstation,” sagde Jakob Thellufsen.

I vores preview beskrev Stallions coach Anders Bysted, at de i efteråret har været hårdt ramt af skader. Blandt andet er fire ud af fem startende spillere på den offensive linje kommet til skade, og det lagde man hurtigt mærke til i søndagens kamp. Der var ingen plads til holdets runningbacks, og quarterbacken havde ikke særlig meget tid i lommen, hvilket gjorde at Stallions ofte kastede screens og hurtigt-udviklende ruter. Uden disse skader, ville kampen sikkert have været en del tættere, end tilfældet var, men det er de nok ligeglade med i Aalborg. De skal nemlig være en del af slutspillet efter flere års fravær.

3. quarter
20-6 – Alexander Kronborg til Thomas Thellufsen, TD-catch – 2pt conversion no good
26-6 – Alexander Kronborg til Jens Ole Jensen, TD-catch – 2pt conversion no good