New York Jets og Miami Dolphins mødtes lørdag nat i et opgør, der var ekstremt vigtigt for Dolphins. Jets bed fra sig i starten, men nogle store fejl kostede dyrt.

New York Jets og Miami Dolphins har haft nogle intense og mindeværdige rivalopgør i løbet af NFLs levetid. Nattens opgør i New Jersey mellem divisionsrivalerne går ikke over i historien, men det havde stor betydning for Miamis slutspilschancer.

Efter en nervøs start af gæsterne, der havde Matt Moore under center i Ryan Tannehills skadesfravær, forærede Jets al momentum til Dolphins, som takkede og kørte en komfortabel sejr på 34-13 hjem.

Miami tog en føring på 13-10 med til pause efter en første halvleg, der egentlig tilhørte Jets og runningback Bilal Powell, men to turnovers af Bryce Petty i Dolphins’ terrortorium forhindrede det ellers fornuftige angrebsspil i at blive vekslet til point.

Halvlegens store spil var et 52 yard touchdown af receiver Kenny Stills.

I tredje quarter gik alt galt for hjemmeholdet. Først blev et punt blokeret af Walter Aikens, der samlede bolden op og returnerede den til huset, hvorefter Miami-cornerback Tony Lippett interceptede Petty.

Moore og Miami-angrebet takkede ved at marchere direkte ned ad banen med store spil til Jarvis Landry og tight end Dion Sims. Sidstnævnte afsluttede serien ved at gribe sit andet korte touchdown til en føring på 27-10. Og som om det ikke var nok, kom Landry også i endzone efter et stort spil. 34-10 til gæsterne.

Den horrible start på anden halvleg tog i den grad pusten fra hjemmeholdet, og resten af kampen satte Dolphins autopilot på. Eneste resterende spørgsmål var, hvor stor sejren skulle være.

Bryce Pettys præstation var dog ikke udelukkende dårlig. På kampens første angrebsserie ændrede han bl.a. et spil og fandt Robby Anderson for et 40 yard touchdown. Den unge quarterback spillede bag en skadesplaget offensiv linje, og det fik han at mærke i begyndelsen af fjerde quarter, da Ndamukong Suk og Cameron Wake smadrede ind i Petty på samme tid. Quarterbacken udgik og blev erstattet af Ryan Fitzpatrick.

Matt Moore spillede en flot kamp ved at ramme på 12 af 18 kast for 236 yards, fire touchdowns og en interception.

Dolphins er 9-5 efter sejren, mens New York falder til 4-10.