Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på New York Giants mod Houston Texans, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

New York: Et multikulturalt mekka

Duften af Pretzls og Chili Dogs på hvert et hjørne. Det er New York for mig.

New York er en verdens mest travle byer, og samtidig er den beriget med mange forskellige kulturer. Alle har de sat hver deres præg på byen og dens madkultur. Faktisk spænder det helt fra kinesiske retter over italiensk specialiteter til irske stuvninger og meget mere.

For at kunne slå Texans kræver det dog, at Giants er opfindsomme, og udnytter flere af deres mange muligheder. Præcis som Oscar Tschirky gjorde det, da han i 1896 opfandt den nu verdensberømte Waldorfsalat, mens han arbejdede på Hotel Waldorf i New York.

Med denne New York-klassiker kan man næsten fornemme suset fra New Yorks travle gader, og samtidigt bør retten ligge let i maven. Det giver de bedste rammer for at hoppe i sofaen, når man hepper på giganterne fra New York.

Skulle Giants gå hen og vinde, kan man fejre sejren med et stykke af Lindy’s berømte New Yorker Cheesecake, der i 1950’erne blev kendt som de kendtes favoritkage på Broadway.

Opskrift på Waldorfsalat

Opskrift på Lindy’s Cheesecake

 

Texas: Den dybstegte “Lone-Star”-stat 

Texas: Staten, hvor alt bare er lidt større, inklusiv grillen.

Texas er som New York også præget af flere forskellige kulturer, og blandt andre den mexicanske madkultur har spillet en stor rolle i Texas.

De amerikanske sydstater har også en stolt og lang football-kultur og for at kunne stoppe Saquan Barkley og Giants’ eksplosive angreb, skal Texans finde ind til kernen af de grundlæggende football-principper. Deres forsvar skal stå tungt og solidt.

Derfor lyder anbefalingen på en stolt texansk madret, som jeg selv i mange år har forsøgt at perfektionere: Deep Fried Chicken.

For at give maden lige det sidste krydderi kan man komplementere kyllingen med en god omgang Refried Beans. Det vil give retten et mexicansk “krydder-spark.”

Det kræver faktisk ikke særligt meget at få lavet en god omgang dybstegt kylling, men jeg har dog lært flere simple tricks igennem årene, der gør, at kyllingen bliver lige dét mere sprød og lige dét mere saftig.

NB: Denne opskrift anbefaler, at du starter i god tid, faktisk dagen før. Det er ikke “must,” men giver det bedste resultat.

Så lad den gyldne brønd koge, og i løbet af ganske få minutter vil du kunne mærke duften fra de store åbne texanske marker strømme ind i dit køkken.

Det kan anbefales at give sig i kast mere flere dressinger, som for eksempel:

Blue Chesse dressing, Chipotle mayonnaise eller regulær BBQ-sauce.

Opskrift på Deep Fried Chicken.

Opskrift på Refried Texans Beans

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!