Pittsburgh Steelers havde ingen problemer med at ekspedere Miami Dolphins ud af slutspillet søndag aften. Le’Veon Bell og Antonio Brown legede med Dolphins-forsvaret hele kampen igennem, og så vandt Steelers med 30-12.
Det var på forhånd ventet, at Miami ville få en svær kamp uden quarterback Ryan Tannehill, men der var grund til optimisme i Dolphins-lejren efter en sejr over netop Steelers tidligere på sæsonen.
Allerede tidligt i kampen blev det dog klart, at kampbilledet denne gang ville blive væsentlig anderledes. Der skulle således ikke gå mere end fem spil før Antonio Brown scorede sit første touchdown i slutspillet. En kort aflevering fra Ben Roethlisberger var alt, hvad han skulle bruge, og så fandt han selv vejen gennem forsvaret til en åbningsscoring på 50 yards.
Og bare fem minutter senere var den gal igen. Igen Antonio Brown – denne gang fra 62 yards. Og så var kampen faktisk allerede afgjort.
Le’Veon Bell ville også være med, og kunne i andet quarter score sit første touchdown på en dag, hvor han løb for 167 yards. Og selvom Chris Boswell brændte det ekstra point, så tog Steelers det nok ikke så tungt. I tredje quarter kunne Bell nærmest gå ind i endzone til sit andet touchdown i kampen, og med lidt field goals strøet ind hist og her betød det en føring på 30-6 til hjemmeholdet.
Dolphins fulgte ellers godt med i kampen og havde i slutningen af første halvleg muligheden for at reducere Steelers’ føring til syv point. Men tæt på endzone slap James Harrison urørt igennem og slog bolden ud af hænderne på Matt Moore. Og i anden halvleg selvdestruerede Moore så fuldstændig. Egentlig kunne han ikke gøre meget ved den første fumble, og det samme var tilfældet, da han på første angrebsserie i anden halvleg igen blev sacket og tabte bolden. Hans interception på den efterfølgende angrebsserie blev sidste søm i kisten for Dolphins.
Tre turnovers på tre angrebsserier vinder ikke kampe i slutspillet.
Det lykkedes for Moore at score et enkelt touchdown i fjerde quarter, men to-pointsforsøget missede, og så kom delfinerne ikke tættere på.
Steelers kan nu se frem til en tur til Kansas City i næste uge, hvor Chiefs venter.