Der var lagt op til et hadefyldt opgør mellem Giants og Redskins, og ikke mindst mellem de to superstjerner, receiver Odell Beckham Jr. fra Giants og cornerback Josh Norman fra Redskins.

De to var, som de fleste nok husker, i heftig infight i forrige sæson da Norman spillede for Panthers. Skærmyslerne endte med at Giants-receiveren fik en spilledags karantæne.

Allerede på kampens første drive var der tænding på Josh Norman, og hjemmepublikum buede af ham fra start. Giants måtte punte på første drive, men da Redskins-returner Quinton Dunbar berørte den løse bold på jorden, kunne Giants tilbageerobre bolden i en stærk udgangsposition på Redskins’ 28-yard-linje. Et 15-yard løb af Shane Vereen og et 12-yard kast til rookie Sterling Shepard bragte Giants ned på mållinjen, og her kunne Vereen tage bolden det sidste stykke ind i endzone.

I forrige uges hjemmekamp mod Saints havde Giants store problemer i redzone, hvor de scorede på 0 af 3 forsøg, men det forsøgte de altså at revanchere hurtigt. Josh Browns efterfølgende ekstrapoint sendte Giants i spidsen med 7-0 efter 2 minutter og 32 sekunder.

Kirk Cousins har været under markant kritik både internt hos Redskins og eksternt i pressen efter et par sløje præstationer i starten af sæsonen. Meget af ansvaret har da også ligget hos Cousins, da Redskins før kampen mod Giants havde kastet på 78 procent af deres spil, hvilket er klart flest i ligaen.

Cousins fik skruet en udmærket første serie sammen, og ramte på 2 ud af 3 kast for 17 yards, som endte i et 49-yard field goal fra Dustin Hopkins.

Værternes angreb var flyvende i første quarter, hjulpet godt på vej af at Redskins mistede deres startende cornerback Bashaud Breeland for resten af kampen tidligt. Giants fortsatte de gode tendenser på den efterfølgende angrebsserie, og på seriens ottende spil sendte Eli Manning bolden 23-yards ned i hænderne på Shepard, som kunne score karrierens andet touchdown. 14-3 til Giants.

Med Cousins tilbage på banen skulle Redskins forsøge at holde trit med Giants, og en ny god angrebsserie bragte Redskins 60 yards ned ad banen, men igen måtte de nøjes med et field goal.

Redskins stoppede efterfølgende Giants-angrebet, og værterne måtte punte. Her brød Redskins-returner Jamison Crowder på formidabel og akrobatisk vis igennem, og returnerede puntet 50 yards op til Giants’ 36-yard-linje. Et par dumme straf på den offensive linje kostede dog Redskins muligheden for at få sat et touchdown på måltavlen, og så kunne Hopkins for tredje gang sætte bolden op i mellem stolperne. 14-9 med 8:34 tilbage af halvlegen.

Bedst som det lignede et nyt stop af Redskins’ forsvar fik to dumme defensive straffe sendt Giants indenfor scoringsafstand. Og efter at have løbet bolden 15 yards ned til 2-yard-linjen, kunne Orleans Darkwa fuldføre sit eget forarbejde og udbygge Giants’ føring til 21-9.

Nu begyndte Redskins til gengæld for alvor at spille med i angrebet. Først smed Cousins bolden 31-yards dybt i venstre side til DeSean Jackson, og da Giants tilsyneladende havde besluttet sig for ikke at dække Jackson op, så besluttede Cousins at ramme Jackson endnu engang, denne gang for et 44-yard touchdown. Scoringen blev efterfølgende set igennem, og da dommerne fastholdte beslutningen reducerede Redskins til 21-16.

De to kamphaner fra forrige sæson, Beckham Jr. og Norman, holdt sig mere eller mindre i skindet i første halvleg. Til gengæld blev der tid til lidt lækkerier fra både Norman og Beckham Jr. Her tørrer receiveren fuldstændig Norman i slutningen af anden quarter.

Og her er det Norman, der – omend på en lidt utraditionel måde – har helt styr på Beckham Jr.

Gæsterne havde allerede mistet Bashaud Breeland tidligt i kampen, og her kort før pausen måtte de også vinke farvel til DeAngelo Hall og DeSean Jackson, som begge udgik med en skader. Det gik dog alligevel udmærket på forsvaret herfra, for med 1:10 tilbage af første halvleg og på vej ind i field goal afstand fumblede Shane Vereen på en screen, og så var Redskins tilbage i boldbesiddelse. Det var Giants’ fjerde fumble i denne sæson.

Redskins startede angrebet på deres egen 34-yard-linje. Men to flag, den ene en defensiv pass interference på 23 yards, sendte Redskins i nærheden af point. På 3. down og 10 gav den offensive linje Cousins masser af tid, og han fandt Jordan Reed på Giants’ 4-yard-linje for 24 yards. I to forsøg lykkedes det dog ikke Cousins at komme de sidste 4 yards ind, og hvad værre var, så fumblede han bolden netop som tiden var ved at løbe ud, så Redskins missede også chancen for et nemt field goal. Stillingen var således 21-16 til Giants ved pausen.

Begge hold startede 2. halvleg med at punte, men da Redskins kom tilbage i boldbesiddelse, vente de kampen på hovedet. Med 3. down og 15 på egen 45-yard-linje sendte Cousins bolden ud i hænderne på Jamison Crowder, og 55 yards senere kunne Crowder fejre touchdown nummer to i sæsonen. Dermed var Redskins pludselig i spidsen 23-21.

Nu var Giants tvunget til at reagere og Manning startede med at smide en kanonkugle ud til Victor Cruz, som bragte bolden 37 yards ned ad banen. Ad tre omgange løb Orleans Darkwa bolden sammenlagt 28 yards længere ned, og så kunne Giants smage et touchdown, men i virkeligheden endte de med at være heldige med overhovedet at kunne sparke et field goal.

Først fumblede Manning efter et hit af Trent Murphy, men Darkwa fik fat i bolden. Derefter gik Manning dybt i endzone efter Bobby Rainey, men bolden blev hevet ud af hænderne på ham safety David Bruton i en situation, som i højere grad lignede en interception end et touchdown. Josh Brown satte det efterfølgende field goal forsøg, og så førte Giants 24-23.

Efter at være blevet stoppet stod Redskins klar til at punte bolden på 4. down og 12, men et forrygende fake punt endte med at punter Tress Way fandt Quincy Dunbar 31 yards dybt på Giants’ 21-yard-linje.

Cousins var ualmindelig skarp i redzone i forrige sæson, hvor han kastede 21 touchdowns og 0 interceptions. I år har han ikke kunne finde samme magi i redzone, og Giants fik stoppet Cousins endnu engang i redzone. Dustin Hopkins kunne bringe Redskins tilbage i front med 26-24.

På vej ind i 4. quarter blev stemningen gradvist værre de to hold i mellem. Især mellem Redskins’ forsvar og Giants’ angreb, og på Giants’ første drive i kampens sidste quarter fik Josh Norman to flag imod sig, det ene for unnecessary roughness. Deruodver blev Giants-center Weston Richburg udvist af kampen med sin 2. personlige fejl – den sidste efter en voldsom blokering og for efterfølgende at håne Norman. Bedst som det lignede, at Giants ville bringe sig tilbage i spidsen af kampen, smed Eli Manning bolden efter Will Tye i endzone. En allestedsnærværende Quinton Dunbar kom dog i vejen og interceptede flot bolden med en hånd i egen endzone.

Det fik Odell Beckham Jr. til at gå amok på sidelinjen af frustration.

Momentum var tilbage hos Redskins, men det blev dog ikke vekslet til offensiv gevinst. Tværtimod dummede Giants sig igen. Tress Way skulle punte igen, og hvor det forrige punt gav et stort boost til Redskins, blev dette punt blokeret, og i sidste ende skubbet ulovligt ud af banen på Redskins’ 18-yard-linje. Her skulle Giants overtage bolden, men en overtændt rookie safety Andrew Adams knaldede helt umotiveret en Redskins-spiller ned, og derfor skulle 4. down spilles igen, og Giants kunne starte deres angrebsserie fra egen 30-yard-linje i stedet.

Hjemmeholdet kom fint ned ad banen og bragte sig tilbage i front 27-26 via et 30-yard field goal. På den efterfølgende angrebsserie lykkedes det Redskins at generobre føringen, og gæsterne var i front 27-29 med 1:51 tilbage af kampen.

Eli Manning er den spiller i NFL med 9. flest kampvindende angrebsserier igennem karrieren med 35 styks. I dag blev den statistik dog ikke udvidet, for med et minut tilbage interceptede Su’a Cravens bolden, Mannings 2. interception i kampen.

Kampen sluttede således med en Redskins sejr på 27-29 efter et flot comeback. Redskins er 1-2 efter kampen, mens Giants er 2-1.