I en kamp der ikke havde betydning for Dallas Cowboys, men som kunne sikre Lions deltagelse i slutspillet, var det Lions der startede bedst. Det var dog Cowboys der sluttede klart bedst, og derfor vandt de hele 42-21.

Første halvleg

Pointene kom i en lind strøm i første quarter. Der blev således scoret touchdown på hver af de fire første angrebsserier: Pointfesten startede da Dak Prescott justerede ud af et spil, for derefter at finde Brice Butler for et 20-yard touchdown. Lions svarede dog igen med en effektiv angrebsserie, der aldrig nåede en 3. down, og slutteligt løb Zach Zenner i end-zone.

Men touchdownene sluttede altså ikke her, og på holdenes anden angrebsserier fandt de også vej til end-zone. For Cowboys kom aftenens første store spil, da Ezekiel Elliott sprintede til touchdown fra 55 yards ude. Det slog dog ikke Lions ud, og de fortsatte deres mekaniske angreb. Deres næste serie varede 11 spil, og endte da Matt Stafford selv sneg sig i end-zone. 14-14, og anden quarter var kun lige startet.

Lions lavede også touchdown tredje gang de fik bolden, endnu engang blev det via jorden, og endnu engang stod Zach Zenner for scoringen.

Cowboys nåede dog at udligne lige før pausen, da Dez Bryant lavede et spektakulært spil. Han blev holdt, flået i og nærmest tacklet, men formåede stadig at gribe bolden i hjørnet af end-zone med kun én hånd.

Anden halvleg

Lions havde vist fremragende takter i første halvleg, men de var tvunget til at fortsætte, hvis de ville holde drømmen om slutspilsdeltagelse i live. Om det var det pres der tyngede vides ikke, men holdet faldt helt sammen efter pausen, og det startede på angrebets første angrebsserie. Matt Stafford havde spillet en fejlfri første halvleg, men han kastede en dum interception på egen banehalvleg, og den udnyttede Cowboys hurtigt. 5 spil efter at have overtaget bolden på Lions’ 38-yard linje, løb Elliott bolden i end-zone til 28-21 føring, og så så Cowboys sig aldrig tilbage.

Lions puntede og missede et field goal på deres 3 følgende angrebsserie, og det blev dyrt da forsvaret ikke kunne stoppe noget som helst. Cowboys bragte sig nemlig også foran 35-21 mod slutningen af tredje quarter, da den offensive koordinator faldt et trick spil frem. Dez Bryant løb en ’reverse’, men i stedet for at fortsætte sig løb op af banen, loppede han bolden i hjørnet af end-zone hvor en helt fri Jason Witten stod.

Det blev også 42-21 i starten af fjerde quarter. Endnu engang var Dez Bryant involveret, og endnu engang fik han løb at gribe scoringen. En flot bold fra Prescott greb Bryant lige i starten af end-zone, og så var kampen ved at være lukket, skønt der var 12:18 tilbage.

Lions forsøgte at komme tilbage, men angrebet savnede den effektivitet de havde haft i første halvleg. Den eneste gang de kom i scoringsafstand, blev Stafford sacket af David Irving, og Irving formåede også at slå bolden løs. Den frie bold var Kyle Wilbur først over, og så løb Lions’ comebackforsøg ud i sandet. Kampen endte 42-21.

Sejren har ingen gevinst for Cowboys, de var allerede sikret hjemmebanefordel gennem hele slutspillet. De møder Philadelphia Eagles i sidste spillerunde, og mon ikke Tony Romo får lov at komme på banen i den kamp.

Nederlaget kan vise sig meget dyrt for Detroit Lions, da de skal ud i en regulær finale om NFC North på søndag. Hjemme i Detroit tager de imod Green Bay Packers, og vinderen kan formodentligt se frem til at blive seedet 4, og spille hjemmekamp mod New York Giants i første slutspilsrunde. Taber Lions kampen mod Packers, og Redskins samtidig slår Giants, misser Lions slutspillet helt. Kampen mellem Lions og Packers spilles i øvrigt natten til 2. januar kl. 02:30.

I slutningen af kampen leverede Cowboys’ punter, Chris Jones, et stort hit på returner, Andre Roberts, og det skal I bestemt ikke snydes for:

Statistikkerne:

Dak Prescott havde sig endnu en fremragende aften (16/20, 212 yards, 3 TDs), og Ezekiel Elliott leverede også (12 løb for 80 yards, 2 TDs). På receiverpladsen var Dez Bryant bedste mand med 4 grebne bolde for 70 yards og 2 TDs.

For Lions endte kampen middelmådigt for Matt Stafford (26/46, 260 yards, INT). Runningback Zach Zenner havde derimod en godkendt kamp (12 løb, 67 yards, 2 TDs), mens bedste receiver blev tight end Eric Ebron med 8 grebne bolde for 93 yards.