I sidste uge scorede Rams 49 point mod Rams, men Detroit Lions havde helt styr på Drew Brees og Saints’ eksplosive angreb.

Selvom Detroit kom ind som førerhold i NFC North, var de ikke regnede som favoritter mod Saints og deres eksplosive angreb.

Detroit Lions bliver dog ved med at imponere, og et ellers tidligere tvivlsomt forsvar havde helt styr på Drew Brees, der kastede tre interceptions og ingen touchdowns. Samtidig spillde Stafford en stærk kamp, og kombineret med en sikker støvle fra kicker, Matt Prater, vandt Lions 28-13.

Efter et stille første quarter, hvor Lions tog en 3-0 føring, begyndte kampen at tippe til Lions fordel. Efter et langt drive fandt Stafford en fri Theo Riddick for et 1-yard touchdown, og efter nogle field goals tog Lions en 13-6 føring med til pausen.

Efter pausen fortsatte de offensive problemer for Saints, og selvom Lions havde problemer med at score touchdowns, tog de meget tid af klokken med lange field goal drives.

Ved indgangen til fjerde quarter havde Lions en 20-6 føring, og man sad med fornemmelsen af, at de manglende Lions touchdowns ville bide dem bagi. Aftenens eneste Saints touchdown, krediteret fullback John Kuhn, bragte da også spænding tilbage i kampen.

Endelig fandt Lions dog de rigtige spil frem til at snøre sækken, da Matthew Stafford med et fantastisk kast fandt Golden Tate, der løb bolden i end-zone for et 66 yards touchdown. Herefter var det forsvaret med et stort spil, da de interceptede Brees, hvilket førte til et field goal til stillingen 28-13 med få minutter igen.

Saints formåede ikke at score mere, og med nederlaget ser det sort ud for Saints’ slutspilschancer med en 5-7 record. Lions derimod udbyggede forspringet i NFC North, hvor de med 8-4 nu har to kampe ned til Vikings og Packers, der er 6-6.