Foruden muligheden for at indtage en ustyrlig mængde mad, bød denne Thanksgiving torsdag på et rivalopgør mellem to af NFC Norths bedste mandskaber.

Efter en brandvarm start på sæsonen er det gået helt i stå for de lilla vikinger fra Minnesota. Det er gået så meget i stå, at Detroit Lions, der tabte tre af de første fire kampe, har overhalet Minnesota og fører divisionen. Dermed var der meget på spil en højhellig torsdag, og vinderen af årets første Thanksgiving-kamp blev først fundet i sidste sekund. Detroit Lions sejrede 16-13 på et field goal af Matt Prater.

Efter den længste udgave af den amerikanske nationalmelodi nogensinde, startede hjemmeholdet Detroit startede kampen med bolden. Løverne så enormt sultne ud tidligt i kampen. Matthew Stafford fortsatte den flotte sæson han har gang i og førte sit hold stensikkert ned af banen til et touchdown. Spilserien varede næsten otte minutter, og Stafford ramte sit mål på alle seks kast. På det sidste spil ramte han Anquan Boldin, der før har sat sit præg på Thanksgiving Football.

Den imponerende start skræmte dog ikke udeholdet, der scorede et udlignende touchdown efter et lige så langt drive. Matt Asiata fik sit femte touchdown i denne sæson, men det kom ikke problemfrit.

Flere gange så det ud til, at Lions-forsvaret havde overtaget. To gange fremtvang hjemmeholdet en turnover, men begge gange blev de store spil korrekt taget væk af dommerne.

Efter at have haft store problemer med at løbe bolden i sidste uge, havde Detroit langt større succes tidligt i dagens kamp. Både Dwayne Washington og Theo Riddick skaffede gode yards på jorden i første halvleg. Ingen af dem fik dog bolden på fjerde down sent i andet quarter, og Lions måtte derfor overdrage bolden til Vikings, der havde fejlet i en lignende situation få spil før.

Efter begge mandskaber imponerede offensivt på deres indledende spilserier, var der ikke megen offensiv succes at finde herefter. Hjemmeholdet Lions kunne derfor gå til pause med en føring på 10-7.

Tæt anden halvleg afgøres af fejl

Inden kampen var der massive problemer på Vikings’ offensive linje, og problemerne blev kun værre. Holdets startende center, Joe Berger, måtte udgå med en hjernerystelse tidligt i kampen. Bradford forsøgte sig sjældent med kast længere end ti yards ned af banen. Det er dog heller ikke nødvendigt, når Lions lader spillere stå helt fri. Dette spil førte dog kun til et udlignende field goal.

Vikings-forsvaret fik bedre fat mod slutningen af første halvleg, og den tendens fortsatte i anden. Den defensive linje kom gang på gang efter Stafford, men den store quarterbacks mobilitet fik ham ud af mange problemer.

Vikings fik sat en stopklods for al positiv fremgang for Lions-angrebet, men med mindre end fire minutter tilbage af kampen vågnede løverne op. Stafford fik strikket en imponerende serie, men da det virkelig gjaldt, fik Minnesota fremtvunget et field goal. Dermed var stillingen 13-13.

Det første opgør mellem disse to mandskaber i denne sæson endte på dramatisk vis i overtime. Sådan skulle det dog ikke gå denne gang. Sam Bradford kastede en interception på egen banehalvdel med mindre end et minut tilbage af kampen.

Få sekunder satte Matt Prater det vindende field goal mellem stængerne. For syvende gang i år vinder Detroit efter at have været bagud i fjerde quarter. En katastrofal beslutning af Bradford, der fik ramt på mange kast, men aldrig fik gang i den offensive gnist hos Minnesota.

Efter at have tabt ni år i træk har Lions nu vundet på Thanksgiving Day fire år i træk, og for første gang siden 1995 tabte Minnesota til Detroit på Thanksgiving. Detroit er dermed alene i spidsen i NFC North. Vikings derimod har tabt fem af de seneste seks opgør.