Efter flere uger som den mest omtalte mand i USA var Colin Kaepernick tilbage som San Francisco 49ers’ startende quarterback. Det endte dog ikke som han havde ønsket.

Buffalo Bills har efter en forfærdelig start på sæsonen vundet tre kampe i træk. Med en genopstanden LeSean McCoy og et velspillende forsvar skulle Rex Ryan forsøge at ødelægge Kaepernicks første start siden spilleuge otte sidste sæson. Selv om kampen længe var tæt, endte det med en lussing til udeholdet på hele 45-16.

49ers startede med bolden, og Kaepernick tog de første snaps med flere buh-råb fra publikum end quarterbacks normalt oplever i Buffalo. 49ers havde inden kampen ligaens næstværste angreb, og der var ikke mange forbedringer at spore på første serie.

San Francisco-angrebet fik dog hurtigt chancen igen, da holdets forsvar skabte en turnover. Unge Arik Armstead skød igennem den offensive linje hos Bills, og forcerede en fumble. Det gav udeholdet gode muligheder for point, men de måtte nøjes med et field goal.

Hjemmeholdet svarede dog prompte igen med et flot drive. Buffalo fyrede deres offensive koordinator tidligere på året, og har siden været flyvende offensivt. En genoplivning af wildcat spillet har været medvirkende til dette, og på et 11 spil, 75 yard langt touchdowndrive blev en lang række finurligheder taget i brug.

Store spil har været ikke-eksisterende for 49ers denne sæson. Blot to gange har holdets receivere grebet et kast længere end 20 yards. På næste serie blev det antal dog forøget til tre. Torrey Smith stod helt fri efter en opdækningsfejl. Kaepernick ramte sit mål, og 49ers bragte sig for 10-7 efter det 53-yard lange spil.

En historie, der er blevet lidt glemt i optakten til dette opgør, er LeSean McCoys møde med Chip Kelly. De to var ikke gode venner i Philadelphia, og det endte med, at pro bowl running backen blev tradet til Bills. McCoy havde gang lidt af en “hævnkamp”. McCoy scorede to gange og løb med lethed for mere end 100 yards i første halvleg. Generelt gjorde Bills, hvad de lystede med deres løbespil.

Kaepernick havde en statistisk fin første halvleg, men som tilfældet har været gennem det meste af quarterbackens karriere, havde han store problemer med sin præcision. Alligevel var udeholdet kun bagud 17-13 ved pausen.

Selv om ingen af disse mandskaber bliver nævnt blandt ligaens bedste, formåede underholdningen at fortsætte i anden halvleg. Ingen af holdene kunne tage endegyldigt greb om kampen, og spændingen bølgede frem og tilbage.

Bedst som man troede, at 49ers havde fået gang i den med et 29-yard løb fra Kaepernick, skaffede Bills momentum tilbage med et stop på fjerde down.

Først i fjerde quarter fik et af holdene styr på kampen, men så gik det til genæld også stærkt. LeSean McCoy scorede sit tredje touchdown i kampen med 11 minutter tilbage af fjerde quarter og kunne bringe hjemmeholdet foran 31-16.

49ers fumblede på det efterfølgende kickoff, og Tyrod Taylor kastede sit andet touchdown kort efter. Bills fik scoret yderligere efter at have hevet deres største profiler ud af kampen. Trods en tæt kamp langt hen af vejen, endte det alligevel med en afklapsning til 49ers og Kaepernick.

Der var ikke meget at gøre for Kaepernick, der trods rust og vante præcisionsproblemer så bedre ud end Blaine Gabbert. 49ers vandt stort i spilleuge 1, men har siden da kun tabt kampe. Bills derimod har vundet fire i streg og presser New England Patriots i AFC East.