Der var kun et point mellem Jacksonville Jaguars og Chicago Bears, da Soldier Fields var scene for lidt af en gyser. Måske ikke så meget starten på 2. halvleg.

Bears var før kampen placeret sidst i NFC Nord med kun en enkelt sejr i 5 kampe, mens Jaguars kunne holde trit med toppen i AFC South med endnu en sejr.

Det burde have været Jaguars, som tog de første point i kampen, men kastet fra Bortles til Allen Robinson kom aldrig under kontrol og endte i stedet i hænderne på cornerback Tracy Porter, hvilket gav Bears boldbesiddelsen.

Derfra stod der Bears på det meste. Kun adskilt af en enkelt kort boldbesiddelse, scorede Bears angrebet 10 point, hvilket skabte pausestillingen 10-7 til hjemmeholdet.

2. halvleg

2. halvlegs start var rimelig “zzzzzzzzzz”, medmindre man er meget glad for forsvarsspil. De første 5 boldbesiddelser resulterede i 0 første downs og 5 punts. Først på halvlegens 6 besiddelse fik hjemmeholdet sat yderligere point på kontoen, men lidt skuffende måtte de nøjes med 3 af slagsen, da Jaguars forsvaret holdt stand på 5-yardlinjen.

Scoringen satte skub i kampen og på den følgende besiddelse svarede Jaguars igen. Hjulpet på vej af en Bears straf for Roughing the passer samt et langt Hurns catch kunne Chris Ivory løbe igennem det store hul, som tilbagevendte Tyson Alualu skabte, da han var inde som fullback.

Da Jaguars forsvaret derefter tvang Bears angrebet til at punte, var der lige pludselig momentum til Jaguars holdet. Det fik Bortles dog gjort noget ved, da han med det samme tabte bolden og gav besiddelsen tilbage til Bears spillerne. Heldigvis for Jaguars, kunne Bears kun sætte 3 point på kontoen, og da Jaguars på den følgende besiddelse svarede igen med et fieldgoal (godt hjulpet på vej af to dyre Bears straffe på 15 yards pr styk), var der nu kun 6 point, som adskilte de to hold ved stillingen 10-16 til Bears.

Slutningen

Med 5 minutter igen fik Bears bolden, men et kort løb, en fumble og et kort incomplete kast betød, at Bortles fik chancen for at vinde kampen med 3.18 tilbage på uret.
Og det gjorde Bortles så.
13 yards, 14 yards og 51 yards skaffede Bortles på 3 af de 4 spil, som Jaguars nåede at køre, inden bolden var i endzone.
Men fordi Bortles kun brugte 29 sekunder på at score 7 point, gav det Hoyer muligheden for at køre Bears i stilling til et vindende field goal.

Bears nåede dog aldrig op på Jaguars banehalvdel, og en dyr Holding straf gav Bears en lang 3. down gjorde det tæt på umuligt for Bears angrebet at komme i fieldgoal afstand.
Derfor holdt Jaguars fast i sejren, og der er nu kun en enkelt sejr mellem AFC Souths dårligste og bedste hold. Omvendt er Bears nu helt hægtet af i NFC North og kan begynde at tænke draft og free agency.