New England Patriots overvandt en langsom start og besejrede Buffalo Bills 37-16. Brady og Co. skal nu blot vinde over Jets i sidste spillerunde for at sikre førsteseed i AFC.

Buffalo Bills havde kniven for struben i jagten på sin første tur i slutspillet siden 1999, da Sean McDermotts tropper var på besøg i Foxborough, mens os danskere fyldte os med and, flæskesteg og ris a la mande.
Bills ville med en sejr være rigtigt stærkt stillet i kampen for en af de to Wild Card-pladser i AFC, mens et nederlag ville gøre det noget sværere. På den anden side kunne New England Patriots tage et stort skridt mod førsteseed og hjemmebanefordel hele vejen igennem slutspillet med en sejr.
Buffalo bed længe fra sig i opgøret, men på de afgørende tidspunkter var Patriots skarpere og havde de små marginaler med sig i sejren, der lidt misvisende endte med at være på 21 point – 37-16 – til hjemmeholdet.
Tyrod Taylor og Co. var det bedste hold i første halvleg, men måtte nøjes med 13-13 ved pausen, da Kelvin Benjamins touchdown blev omstødt til et ’incomplete pass.’ Om den beslutning er rigtig eller ej, er svær at afgøre med det blotte øje.

I anden halvleg trak New England så afgørende fra med tre touchdowns i træk af Mike Gillislee og to gange Dion Lewis og gik fra 16-16 til 37-16.
Tom Brady spillede en fin kamp, men kastede en pick-six til Bills-safety Jordan Poyer. Til gengæld kiggede MVP-kandidaten i Gronkowskis retning i endzone, og angrebsstjernen takkede med et fantastisk touchdown.
Se det forrygende spil af Gronk her
Med sejren er New England Patriots det første hold i NFL-historien med mindst 12 sejre i otte sæsoner i træk.

Patriots er nu 12-3 og blot en sejr fra førsteseed, mens Bills på 8-7 skal besejre Dolphins i næste uge og håbe på lidt hjælp andre steder for at gå i slutspillet.