Den danske kicker Simon Mathiesen spillede sig lørdag i college-finalen for tredje gang på fire år

Han var stensikker på sine fem extra point og kaldte det bagefter “en stille dag på kontoret”, da Gul klud talte med den 22-årige dansker efter sejren i semifinalen i den næstbedste collegerække.

35-20 viste scoretavlen, da kampen var slut, men sejren var ikke nær så sikker som resultatet kunne indikere.

Simon spiller for Northwestern Missouri State Bearcats i Division II og de er gået ubesejret gennem sæsonen, og det krævede en mandfolkeindsats for at bevare den status.

Bearcats var bagud 13-7 i anden quarter til Ferris State University Bulldogs, men førte 21-13 ved pausen.

I begyndelsen af anden halvleg havde Ferris al momentum og reducerede til 21-20. Bearcats var pressede og kunne ikke få angrebet til at fungere, og det var tydeligt, at det sejrsvante hold var en smule rådvilde.

Forsvaret holdt stand under krisen og så scorede Bearcats to touchdowns til 35-20 og sikrede sig en finaleplads til stor jubel for hjemmeholdets tilskuere.

Det var en meget glad Simon Mathiesen vi fangede efter kampen, hvor der var gang i den store jubel i omklædningsrummet:

“Det er så vildt. Og det holdt hårdt. Vi var virkelig pressede. Men vi vandt, og nu er vi i finalen igen.” lød det fra danskeren, inden forbindelsen blev afbrudt.

Finalen spilles på lørdag, hvor Bearcats skal møde North Alabama Lions, der besejrede Shepherd Rams 23-13 i deres semifinale.

Dermed får Simon Mathiesen mulighed for at vinde sit tredje mesterskab på fire år, og vise sig frem for NFL-spejdere inden næste års draft, hvor også Andreas Knappe er et varmt navn!