I en fantastisk velspillet og dramatisk college-finale besejrede Clemson Alabama i sidste sekund. Opgøret bød både på hårde hits, flotte løb og storspil af kommende NFL-quarterback, Deshaun Watson.

Hvis du var oppe hele natten for at se college-finalen mellem Alabama Crimson Tide og Clemson Tigers, kan du klappe dig selv på skulderen. Hvis ikke, bør du ærgre dig godt og grundigt i resten af livet. Opgøret indeholdt både fremragende forsvarsspil med brutale hits og storspil af kampens mest talentfulde aktører, da afgørelsen skulle findes.
Efter at have været bagud i størstedelen af finalen vandt Clemson 35-31 på et touchdown i sidste sekund som afslutning på en enestående angrebsserie af quarterback Deshaun Watson. Wide receiver Hunter Renfrow blev den store helt, da han greb et 1-yard touchdown med et sekund tilbage. Ligesom i sidste års finale scorede Watson fire touchdowns – endda uden at kaste en interception – og konsoliderede sin plads som en af de bedste spillere i 2017 Draften.

Crimson Tide i teten fra start
Alabama lagde ud som lyn og torden i første halvleg med et powerfuldt løbeangreb og ondsindet forsvar. Runningback Bo Scarbrough løb to touchdowns for henholdsvis 25 og 37 yards, mens forsvaret sendte det ene hårde hit efter det andet i retning af Deshaun Watson, der åbenlyst var rystet af den hårdhændede behandling.

Bagud 14-0 i midten af andet quarter uden at have flyttet bolden overhovedet blev Watson og Clemsons angreb kickstartet efter en screen til wide receiver Deon Cain. Receiveren greb bolden dybt inde i Tigers’ territorium og løb den ind på Alabamas banehalvdel. Herefter ramte quarterbacken på to kast i træk, før han selv afsluttede serien med et touchdownløb. 14-7. En stilling, der holdt til pause.

Anden halvleg startede med, at kampens store forsvarsprofil, Alabama-linebacker Ryan Anderson, forcerede en fumble og selv fik fingrene i bolden. Tigers-forsvaret holdt dog stand og Crimson Tide måtte nøjes med et field goal. Deshaun Watson førte straks Clemsom ned ad banen og fandt receiver Hunter Renfrow for et touchdown hen over midten. 17-14.
Lignede en gentagelse
I slutningen af tredje quarter virkede momentum til at ligge hos Clemson, men på det første store kastespil af Alabama scorede tight end O.J. Howard et 68-yard touchdown. Howard var helt åben, da de defensive backs bed på den korte rute, og spillet mere end fordoblede quarterback Jalen Hurts’ kasteyards. Spillet var et deja vu fra sidste års finale, hvor Howard dominerede Tigers’ forsvar, men i år ville Clemson det anderledes.

Vanvittig afslutning
Igen svarede Clemson tilbage med det samme ved at marcherede ned ad banen for et touchdown til stjerne-receiver Mike Williams.

Efter et par punts fra begge mandskaber scorede de orangeklædte underdogs endnu et touchdown via et løb af Wayne Gallman og bragte sig foran for første gang i opgøret.
Alabama ville ikke stå tilbage og præsterede sit flotteste drive i kampen. Jalen Hurts løb bolden ind fra 30 yards, og så kunne den ene halvdel af Raymond James Stadium eksplodere i jubel.

Hurts og Co. havde dog efterladt over to minutter på klokken til, og så lå det i kortene, at en brandvarm Watson skulle skrive sig ind i historien med en kampvindende angrebsserie. Det gjorde han. Og ja, så er resten lige netop historie. Wauw. Sikke en finale!