De forsvarende Superbowl mestre New England Patriots tog imod Cam Newton og Carolina Panthers.

I sidste uge mod New Orleans Sains kastede Cam Newton hele 3 interceptions, og tidligt mod Patriots havde han ligeledes gang i de dårlige beslutninger. Sidst i første quarter ignorerede han en helt udækket Devin Funchess, og forsøgte i stedet champagnespillet dybt mod receiver Damiere Byrd, dækket af både Eric Rowe og Malcolm Butler. Sidstnævte kunne som resultat deraf skrive endnu en interception på CV’et.
Patriots angrebet fik bolden, og et 11-spils 74 yard drive senere smed de 7 point på tavlen efter et 2 yards TD catch af Chris Hogan. Panthers angrebet gjorde dog skaden god igen da Fozzy Whittaker kort efter udlignede på et screen-spil. 10-10.

Patriots forsvar har mildest talt været horribelt i år med hele 33 point tilladt per kamp. På Panthers sidste drive før pausen viste de endnu engang hvorfor de er gået fra NFL’s #1 point forsvar i 2016 til #32 i år. Newton, Benjamin og Funchess udnyttede et par store kommunikationsfejl bagerst i forsvaret og bragte Panthers i front kort før pausen med et 10 yard Funchess touchdown. Stilling ved pausen 17-16.

Forsvaret kostede til slut
Panthers har i hver af sæsonens første 3 kampe haft under 300 totale yards på angreb. I aftenens kamp nåede de dog over 300 allerede halvvejs inde i 3. quarter. Cam og co. rykkede igen og igen ned af banen mod det tandløse Patriots forsvar og efter først endnu et Funchess touchdown og dernæst et af Newton selv, stod der pludselig 30-16 i udeholdets favør. Derudover lykkedes det Panthers defensive linje igen og igen at komme igennem til Brady, der blev ramt meget mere end hvad en 40-årig krop har godt af.

Der er dog en grund til at Patriots stjernen bliver set som måske NFL’s bedste quarterbacks nogensinde. Først førte han an i et 75 yards touchdown drive hvor Dion Lewis løb den ind for 8 yards. På hans næste angrebsserie fulgte så endnu et 7-pointsdrive, denne gang på 49 yards og et Amendola touchdown catch på 4.down. 30-30.

Da New England forsvaret ikke kunne stoppe Panthers angrebet på den efterfølgende serie, endte Bradys flotte præstation dog med at være forgæves. Kicker Graham Gano sparkede i de døende sekunder sejren i hus med et 48 yard field goal. Panthers kunne derfor tage fra Foxborough med en 33-30 sejr og er nu 3-1, imens Patriots må nøjes med en 2-2 record.